כבד אווז חם בזיגוג יין, תמרים ואגסים

מוגש על סלט חם של תמרים ותורמוס
4 מנות

החומרים:
4 נתחי כבד אווז (100 גרם האחד), צלויים מטעמי כשרות
מלח ופלפל, טחון טרי

לאגסים:
2 אגסים, קלופים
10 תמרים, מגולענים ושלמים
1 כוס יין אדום
300 גרם סוכר

לסלט:
200 גרם תורמוס (להשיג בחנויות הקטניות)
שמן זית, לטיגון
3 בצלים סגולים
20 תמרים, מגולענים וחתוכים לרצועות
1 כף מיורן טרי

ההכנה:
1. מבשלים את התורמוס במי מלח כ-30 דקות, עד שהוא מתרכך.
2. להכנת האגסים: שמים בסיר את האגסים עם התמרים והיין האדום, מוסיפים את הסוכר, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים 7 דקות. מצננים מעט, וחוצים את האגסים.
3. להכנת הסלט: מחממים במחבץ מעט שמן זית, ומקפיצים את הבצל עם התמרים והתורמוס. מתבלים במעט מירון טרי.
4. מתבלים את כבד האווז במלח ופלפל. מחממים מחבת, ואוטמים את כבד האווז משני צידיו. מוסיפים את נוזל התמרים ואגסים, ומזגגים את הכבד.
5. להגשה, מחלקים את הסלט למנות אישיות, ומניחים את הכבד המזוגג על הסלט. מקשטים כל מנה בחצי אגס ובתמרים המבושלים.

Scroll to Top

כניסה לאתר

דילוג לתוכן