סלט כבדי עוף ותמרים

חז"ל, הרמב"ם המשנה והמחקרים המודרניים אומרים שהתמר הוא פרי אופטימי, הגורם מצב-רוח רוב. הנה סלט שגם שאר מרכיביו תורמים לכך לא מעט.
4 מנות

החומרים:
שמו, לטיגון
300 גרם כבדי עוף, צלויים מטעמי כשרות, חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם עלים ירוקים (ארוגולה, רוקט, חסות, גרגר-נחלים)
150 גרם תמרים, מגולענים וחתוכים לקוביות
100 גרם אגוזי מלך (קליפורניה), קלויים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
1 כף דבש-תמרים (סילאן)

ההכנה:
1. מחממים במחבץ את השמן, וכשהוא חם מאוד מטגנים את הכבדים מכל הצדדים. מעבירים לצלחת, וסןפגים את עודפי השמן על מגבת-נייר.
2. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.
3. מערבבים את הכבדים לקערה, מוסיפים את העלים הירוקים, התמרים והאגוזים, ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.יוצקים מעל מעט רוטב, ומגישים.

Scroll to Top

כניסה לאתר

דילוג לתוכן