השקעה שמצדיקה את עצמה. שמרינדה מתאימה לצלייה על גריל פחמים או בתנור. שימו לב, אפשר להכין מהמרינדה גם רוטב לבשר
ל-1.5 ק"ג בשר
החומרים:
חומרי בסיס:1 ליטר ציר ירקות
גרגרים מ-1 מקל וניל, חצוי
1 מקל קינמון
4 עלי לואיזה
2 כוכבי אניס
4 גרגרי הל
2 גבעולי למון-גראס
1 כף זנגוויל (ג'ינג'ר), מקולף גם מהקליפה השקופה, חתוך לפלחים ונקי מגרעינים
100 גרם תמרים מיובשים, מגולענים
100 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים
לנוזלים:
100 מ"ל חומץ ביין-אדום
200 מ"ל רוטב וורצ'סטר
200 מ"ל שמן סויה
200 מ"ל מרינדה סינית לצלעות (להשיג במרכולים)
100 מ"ל רוטב שזיפים (להשיג במרכולים)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס
ההכנה:
1. שמים בסיר גדול את כל חומרי הבסיס, ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט את הנוזל, ומסננים. מוסיפים את התמרים והשזיפים המבושלים, וטוחנים יחדיו.
2. מוסיפים את כל חומרי הנוזלים, ומערבבים היטב.
3. משרים את הבשר במרינדה למשך יום אחד לפחות לפני ההכנה.
אפשר להכין מהמרינדה גם רוטב לבשר (כ-2 ק"ג): מצמצמים את המרינדה עם כל התבלינים והפירות על אש קטנה, מוסיפים 2 כוסות ציר בשר, וממשיכים לצמצם תוך כדי בחישה, עד ליצירת מרקם קטיפתי. יוצקים על עופות או בשר צלוי (רוסטביף ואפילו טלה) לפני ההגשה.