אנטרקוט ברוטב תפוזים ותמרים

לאוהבי בשר
6 מנות

החומרים:
1.5 ק"ג נתח בשר אנטרקוט

לרוטב:
15 תמרים רכים גדולים ומיובשים, מגולענים וחצויים לאורך
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 בצלים גדולים, חתוכים לשמיניות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל לבן

ההכנה:
1. שמים בקערה גדולה את כל חומרי הרוטב ומערבבים. מוסיפים את נתח הבשר, ומורחים אותו היטב ברוטב מכל הצדדים. משהים במקרר 3 שעות.
2. מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד (250 צ.). מעבירים את הבשר עם הרוטב לתבנית חסינת חום, ומקפידים שהרוטב יכסה את כל צידי הבשר. צולים 10 דקות, הופכים וצולים 10 דקות נוספות. מנמיכים את חום התנור לחום בינוני (180צ.), וממשיכים לצלות כשעה עד שעה וחצי נוספות, לפי מידת הצלייה הרצויה (אחרי שעה הבשר יתקבל עסיסי ורך).
3. מוציאים מהתנור, ומשהים 3-2 דקות. פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, ומעבירים לצלחות אישיות. יוצקים מעל 3-+2 כפות מהרוטב ומגישים מייד.

Scroll to Top

כניסה לאתר

דילוג לתוכן