דג בס בוויניגרט תמרים

מוגש עם מחית סלרי
4 מנות

החומרים:
4 פילטים נקיים של בס

למחית סלרי:
30 גרם חמאה
4 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות חלב
1 כפית דבש
מלח

לרוטב ויניגרט-בלסמי:
1 כף מחית תמרים
1/3 כוס חומץ בלסמי
1/3 שמן אגוזים

להגשה:
50 גרם גרעיני חמניות, קלויים

ההכנה:
1. להכנת המחית: מחממים במחבת את החמאה, ומאדים את שורש הסלרי. מוסיפים את החלב, ומבשלים כ-20 דקות, עד ששורש הסלרי רך לחלוטין. מעבירים למיכל מעבד-מזון או לממחה, ומרסקים למחית חלקה. מוסיפים את הדבש, ומלח לפי טעם.
2. להכנת הדג: אפשר לטגן את הדג במחבת בשמן, או לצלות על הגריל.
3. לרוטב ויניגרט-בלסמי: שמים בסיר את מחית התמרים עם החומץ, מערבבים ומבשלים לקבלת נוזל סמיך. מוסיפים את השמן, ומצננים.
4. להגשה, עורכים בצלחת הגשה מצע של מחית הסלרי, ומניחים עליו את הדג. מפזרים מעל את גרעיני החמניות, ומזלפים סביב את ויניגרט-הבלסמי.

Scroll to Top

כניסה לאתר

דילוג לתוכן