מוגש עם גלידת תמרים ותמרהינדי.
4 מנות
החומרים:
לקדאיף:
250 גרם שערת קדאיף (להשיג במאפיות המתמחות במטבח הבלקני)
50 גרם חמאה, מומסת
1 כף אבקת סוכר
לקרם חלבה:
100 גרם חלבה וניל איכותית
20 תמרים
1/4 1 מיכלים שמנת מתוקה
4 גבעולים נענע טרייה, עלים בלבד, קצוצים
לגלידה:
1/2 2 כוסות (1/2 ליטר) חלב
2 מיכלים שמנת מתוקה
קצת יותר מ1/2 כוס סוכר (150 גרם) סוכר
4 כפות תמרהינדי (להשיג בחנויות תבלינים)
6 חלמונים, בטמפרטורת החדר
להגשה: 3-2 כפות דבש
מיץ מ-2 לימונים
תבנית התנור, מרופדת בנייר-אפייה
ההכנה:
1. להכנת הקדאיף: מחממים תנור לחום נמוך (160 צ.). טובלים את שערות הקדאיף במעט חמאה מומסת ובאבקת סוכר. מסדרים את הקדאיף בתבנית ב-12 עיגולים לא עבים, ואופים כ-5 דקות.
2. להכנת קרם החלבה: שמים במיכל מעבד-מזון את החלבה ואת התמרים, וטוחנים ךתערובת אחידה. מוסיפים מעט שמנת מתוקה ונענע קצוצה, ומערבבים.
3. להכנת הגלידה: שמים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר והתמרהינדי, ומביאים לרתיחה. מצננים מעט. טורפים בקערה נפרדת את החלמונים, ומוספים אליהם כף מהתערובת החמה. מערבבים, ומוסיפים כך כף אחרי כף את כל התערובת (כדי שהחלמונים לא ייקרשו לחביטה). מסננים למניעת גושים.
4. מעבירים למכונת גלידה (שמערבבת ושומרת קור), ומפעילים לקבלת מרקם של גלידה.
5. מערבבים בספל את הדבש ומיץ הלימון. מניחים על צלחת הגשה עיגול קדאיף, מורחים במעט מתערובת הדבש, ומזלפים מעל מעט קרם החלבה; מניחים מעל עיגול קדאיף נוסף, מורחים מתערובת הדבש, ושוב מזלפים קרם חלבה; מניחים על עיגול קדאיף שלישי, מורחים מתערובת הדבש, ומניחים על הכול כדור גלידת תמרים ותמרהינדי. מכינים כך 4 מנות, ומגישים מייד.