איתן נחמיאס, שכתב את השיר "תפוחים ותמרים", ידע כנראה שהגברת הייתה צריכה אותם למתכון זה.
6 מנות
החומרים:
לסלט:
2 כוסות אורז לבן מבושל
8-6 תמרים, מגולענים וקצוצים
2 תפוחי גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 טבעות אננס, חתוכות לקוביות
3 כפות גרגירי רימון
3 כפות צנוברים, קלויים
לרוטב:
1/3 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן חמניות
2 כפות נענע, קצוצה
מלח
ההכנה:
1. מערבבים בקכרה גדולה את כל חומרי הסלט.
2. מערבבים היטב בקערה את חומרי הרוטב.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט. מערבבים קלות, מקררים במקרר, ומגישים.