סלט כבדי עוף ותמרים

סלט כבדי עוף ותמרים

חז"ל, הרמב"ם המשנה והמחקרים המודרניים אומרים שהתמר הוא פרי אופטימי, הגורם מצב-רוח רוב. הנה סלט שגם שאר מרכיביו תורמים לכך לא מעט.
4 מנות

החומרים:
שמו, לטיגון
300 גרם כבדי עוף, צלויים מטעמי כשרות, חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם עלים ירוקים (ארוגולה, רוקט, חסות, גרגר-נחלים)
150 גרם תמרים, מגולענים וחתוכים לקוביות
100 גרם אגוזי מלך (קליפורניה), קלויים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
1 כף דבש-תמרים (סילאן)

ההכנה:
1. מחממים במחבץ את השמן, וכשהוא חם מאוד מטגנים את הכבדים מכל הצדדים. מעבירים לצלחת, וסןפגים את עודפי השמן על מגבת-נייר.
2. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.
3. מערבבים את הכבדים לקערה, מוסיפים את העלים הירוקים, התמרים והאגוזים, ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.יוצקים מעל מעט רוטב, ומגישים.

כניסה לאתר

דילוג לתוכן