שפודי חלומי בסילאן על מצע רוקט

קרועים, קוצצים, צולים -מאוד דינאמי העסק הזה
4 מנות
החומרים:
250 גרם גבינת חלומי
למשרה:
1/2 ספל שמן זית
1/4 ספל סילאן קינג סלומון
1/4 ספל חומץ בלסמי
1 כפית זרעוני אניס (לא הכרחי)
לסלט:
2 ספלים של עלי רוקט, או ארוגולה,או גרגר נחלים, קצוצים או קרועים ביד
1 כפית מחוקה שורש סלרי, קצוץ דק (לא הכרחי)
2 ספלים חסה ערבית, קרועה ביד
שמן זית
מיץ לימון סחוט מלח ופלפל

8 שיפודי במבוק
ההכנה:
1. משרים את שפודי הבמבוק במים שעה לפחות(כדי שלא יישרפו בצלייה). קוטמים את השיפודים (שקצת "גדלו" בינתיים), לגודל הרציו.
2. חותכים את הגבינה לקוביות בגודל 2 ס"מ, ומשפדים על שיפודי הבמבוק.
3. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה, ומשרים בו את שיפודי הגבינה למשך שעתיים.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.), או את גריל התנור. קוצצים, קורעים ומערבבים את כל הירוקים. מתבלים בנדיבות בשמן בזית, במיץ הלימון (מומלץ להדגיש את הלימון, כדי שיהדוף את גלי המתיקות של דבש-התמרים), במלח ופלפל.
5. קולים את שיפודי הגבינה בתנור (זהירות, הסילאן נוטה להשחים ולהישרף במהירות. לכן במצב גריל, כדאי לשמור מרחק סביר ממקור החום) 5-6 דקות, עד שהגבינה נהיית מעט פריכה. מניחים את הגבינה על הסלט, ומגישים חם.

ניתן להחליף את האניס בכפית קצוצה של צ'ילי(פלפל חריף) טרי.

Scroll to Top

כניסה לאתר

דילוג לתוכן